Историята на Russell Hobbs

Историята на Russell Hobbs

Историята на Russell Hobbs

Марката Ръсел Хобс е създадена през 1952 от Уилям Ръсел, инженер и Питър Хобс - мениджър на компания за домакински електроуреди. Уилям Ръсел отговаря за разработката на продукти, а Питър Хобс се наема с търговската част. Любопитно, Ръсел е имал интересен тест за устойчивост на своите уреди - изливал е половин пайнт врящ сос грейви върху тях, за да прецени, дали ще издържат 'инциденти' в кухнята.

Като създават компанията Russell Hobbs през далечната 1952 година, двамата съдружници създават и първата електрическа автоматична кафемашина. С присъщата за британците консервативност я кръщават кратко и ясно CP1, от Coffe Perculator, първи модел. Russell Hobbs CP1 е уред, който повече напомня кафеварка, отколкото това, което сега разбираме под кафемашина, била тя за шварц или еспресо.

Компанията се развива успешно и през 60те произвежда електрически кафеварки (кафемашини, за тогавашните разбирания), електрически чайници и кани.

Ключови моменти в историята на марката Ръсел Хобс:

1952 - Основаване и продукция на първата автоматична, електрическа кафеварка, моделът CP1

1955 - Първата електрическа кана с автоматично изключване при завиране на водата, отново с лаконичното наименование K1 (Kettle 1).

1960 - Нов модел електрическа кана. Вече се досещате как се е казвал модела? K2. Задържа се в производство и продажба следващите 30 години!

1975 - 5 милиона произведени уреди

1977 - Russell Hobbs става изключително популярна марка за електрически чайници в цял свят и номер 1 производител на електрически кафеварки и тостери във Великобритания

1995 - Тостерът Russell Hobbs Classic става най-продавания тостер във Великобритания

1996 - Електрическата кана Russell Hobbs Millenium със специална OPTEC технология става най-бързо загравящата електрическа кана

2000 - Електрическата кана Russell Hobbs Montana става най-продаваната във Великобритания

2008 - Двата уреда се продавата в общо над 4 милиона броя

2012 - Ютиите Russell Hobbs стават най-популярни във Великобритания

Класическите модели не са единствените продукти на марката. През годините предложенията се увеличават и попълват с модерни технологии, следващи тенденциите и иновациите в индустрията и навиците на хранене на модерното общество. С марката Russell Hobbs се предлагат блендери, миксери, пасатори, ютии, специализирани уреди за варене на ориз, уреди за варене на зеленчуци и месо на пара, уреди за бавно готвене, уреди за приготвяне на палачинки, пуканки и разнообразни други продукти.

Текущия каталог с уредите Russell Hobbs поставя еднакво силен акцент както на функционалност и качество, така и на дизайн. В нащия каталог ще откриете уреди от различни колекции, всяка със своя стил - ретро, модерен, футуристичен, минималистичен, авангарден, домашен, селски, семпъл.

През 2010 Спектрум Брандс придобива марката и тя става част от група, заедно с други марки, като Remington, IAMS, Eukanuba, Tetra, FURminator, Rayovac and VARTA

Към 2019 Russell Hobbs е със седалище в Олдхам, Великобритания

 

Източници, които са ползвани за написването на тази статия:

 

https://uk.russellhobbs.com/

https://www.spectrumbrands.com/

https://en.wikipedia.org/wiki/Russell_Hobbs

https://www.independent.co.uk/property/interiors/the-secret-history-of-t...

 

Още информация относно готвене, хранене, храни, кухненски уреди:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Food

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_home_appliances

Teaser: 
Кратка статия за марката, на която можете да се доверите - Russell Hobbs. Над 60 години опит в създаването на качествени, малки домакински електроуреди с високо качество.