Хубав блендер - как да изберем?

Блендер - как да изберем?

7 насоки за избор на добър блендер

 

1.Мощен блендер?

Голяма част от потребителите започват търсенето на подходящ блендер с въпроса за неговата мощност. На пазара можете да намерите различни предложения, от 200-300 вата до 1500 и повече. Обичайно това е максималната електрическа мощност, която уредът може да консумира, т.е. това е, което натоварва сметката Ви за електричество на края на месеца.

 

Хубавите електроуреди са икономични и ефективни, точно каквито са всички качествени блендери. Ние в Ръсел Хобс знаем, че разточителните електроуреди са признак за недостатъчна грижа към клиента и стара технология и затова влагаме в своите блендери качествени, ефективни и икономични мотори.

 

Разбира се, някои модели, предназначени да се справят с по-твърди хранителни продукти имат необходимост от висока мощност. Ако изберете блендер Russell Hobbs, то имайте предвид, че ефективността на уредите с нашата марка е висока и те се справят безпроблемно с твърди храни като ядки, кафе лед при мощност около 500-700 вата. Такъв пример е многофункционалният ни блендер Russell Hobbs Nutriboost. Неговата мощност e 700 вата и той безпроблемно се справя с търди ядки, кафе и подобни храни.

 

2.Удължена гаранция на блендера

 

Качествените марки трябва да предлагат качествени уреди. Затова ние гарантираме, като даваме възможност за удължаване на гаранцията за всички блендери с една допълнителна година, напълно безплатно. Регистрирайте своя блендер Russell Hobbs тук, лесно и бързо. Подсигурете си една допълнителна година безплатна гаранция и спокойствие.

 

3.Блендер с качествени остриета

 

Остриетата на блендера са основен акцент. Свързани с ефективен и качествен електромотор, те допринасят за правилното, бързо, гладко и безупречно смилане, блендиране и надробяване.

 

За да са добри остриетата, те трябва да са от качествена неръждаема стомана. Тя ще подсигури дълга и безпроблемна употреба на уреда. Ако това условие е изпълнено, преминете нататък:

 

Oстриетата трябва да са четворни, ако искате да блендерът да се справя добре, без да му е нужен разточително мощен мотор от 1500-2000 вата. Такъв тип остриета са подходящи за пасиране, пюриране и фино блендиране на смутита, крем-супи, шейкове и други напитки, при които търсен ефект е гладката текстура. А ако в комплекта имате и двойни остриета, толкова по-добре - те ще помогнат за по-едро разбиване, кълцане, натрошаване.

 

С не по-малко значение, каквато имат материалите и броят на остриетата на блендера, важна е и геометрита на самите ножове. Затова в Ръсел Хобс създаваме нашите остриета със специална геометрия, която допринася за правилното блендиране, както и за добре насочените потоци в съда на блендера. Така сместа ще циркулира правилно и ще минава с целия си обем през ножовете. Така печелите време и спокойствие, а блендирането не Ви създава главоболия.

 

4.Блендер за смутита

 

Напоследък е модерна тендецията да се приготвят смутита. Това са фино смесени шейкове от различни видове - плодово-млечни, зеленчукови и други. За да бъде подходящ един блендер за смутита, той трябва да има четворно острие с добра геометрия, както споменахме по-горе. Това ще даде възможност за много фино блендиране и смесване на съставките и изключително гладка текстура на сместа. Мощността обичайно е над 500W. Като цяло предпочитаните блендери за смутита са тези с чаши. 

 

5.Блендер с кана или блендер с чаши? Стъклени или пластмасови?

 

Тук трябва да си зададете въпроса дали имате нужда от блендер, който ще се ползва постоянно и интензивно, както и дали имате намерение да пренасяте приготвените храни със себе си или ще ги ползвате само в домашни условия. До голяма степен двата вида блендери са взаимозаменяеми, но ако обичате малките детайли, ето ги и тях:

 

Блендерите с кана са обичайно подходящи за блендиране на по-голямо количество храна наведнъж - вместимостта им често е около 1.5л. Техните кани често са от масивно стъкло и създават усещане за качество и надеждност, мият се лесно, но трябва да боравите с тях внимателно, за да не ги счупите. Това не е лесно, тъй като обикновено са от здраво и дебело стъкло, но все пак имайте едно на ум.

 

Блендерите с чаши са подходящи за по-малки количества храна, обичайно от 300 до 750мл, но те имат предимството да предлагат лесна и удобна възможност за пренос на приготвените шейкове, супи и смутита в техните чаши.

Ето и всички наши предложения за блендери тук - малки, големи, с чаши или с кана, стъклени или пластмасови, с ретро или съвременен дизайн.

 

Блендер със стъклена кана и чаши? Или пластмасови? При Russell Hobbs няма значение от какъв материал са изработени съдовете - стъклото има своите предимства и недостатъци, но основното притеснение за пластмасовите съдове е че пластмасата е вредна и задържа миризми. Затова ако се спрете на модел с пластмасови съдове, то просто трябва да се уверите, че за направата на тези съдове е не е използвана вредната бифенолна пластмаса (BPA), каквито са повечето наши уреди, включително и блендери.

 

6.Скорости на блендера и функция пулс?

 

Ние смятаме, че 2-3 скорости и функция пулс са достатъчни за лесната и функционална употреба на всеки блендер с кана. Повечето скорости са объркващи и разлика от 5-10% в оборотите не допринася съществено за блендирането и разбиването. Затова не правим нашите блендери с 15 скорости и услесняваме готвенето.

 

Блендерите с чаши нямат дори нужда от повече от една скорост. При тях обичйното количество за смесване не надхвърля 750мл - ако блендерът е качествен, то остриетата и съдовете му са предвидени да завихрят правилно течността и по-твърдите съставки така, че да ги смелят фино. Обикновено в комплекта има и двойно острие, което дава възможността да накълцате и натрошите на по-едри парчета, ако това се налага.

 

Функцията "пулс" също е полезна за надробяване на по-едри парчета продукти - с нея блендерът се включва за кратки интервали, като в паузите Ви дава възможност да виждате директно резултата и да прекъснете разбиването, ако нещата изглеждат наред или да продължите още един-два пулса.

 

7. Изберете дизайна на своя блендер така, че да подхожда на стила на кухнята!

 

Блендер с червен, бял или цвят металик? Имаме различни предложения за дизайн тук.

 

 

Teaser: 
Насоки в избора на блендер. Какво да търсим в един блендер, какво значение има мощността на блендера, какви са аксесоарите му и заслужава ли си цената?